söndag 30 augusti 2009

Till minnet av tusentals som avrättades 1988 samt de som mördades i senaste protesterna i Iran

Till Malmös frihetsälskande folk, organisationer och föreningar

Ännu en gång kommer vi att samlas och hedra minnet av alla politiska fångar som massavrättades i september 1988. Men i år arrangemanget är annorlunda, massprotester som nyligen hände i Iran och är fortfarande på gång fast i andra former än gatuprotester, har gett alla en kraftigare röst att protestera mot 30 år av förtryck och diktator. I år har vi en front av frihetsälskande människor bakom oss världen runt.

I år finns det 100 nya namn som islamiska regimen har mördat på olika sätt, antigen genom tortyr eller avrättning under de 3 senaste månaderna. Vi kommer att upprepa deras rop för frihet och jämlikhet och hedra deras minne samtidigt med deras familj och vänner i Iran.

Den första september kommer vi samtidigt som tusentals andra världen över att protestera mot kriminella regimen i Iran och ropa att ”vi inte vill ha islamisk styre”!

I Malmö kommer vi att samlas den 1 september kl: 16:30 till 17:00 i Triangeln, sedan med en stor bandroll av bilder på offren av islamiska regimens brutalitet kommer vi att gå mot Gustavadolfs torget. Där vi Davidhallsbron kommer vi att kasta blommor i kanalen till minnet av de som har mist sina liv för frihet i Iran.

Alla är hjärtligt välkomna att delta.

Kontakt: Farideh Arman: 0703638088
Arrangörer: Iranska flyktings rådet
Kommitèn för försvar av kvinnors rättigheter i Iran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar