torsdag 27 augusti 2009

Tyst manifestation 4:e September i Stockholm


Den 4:e september samlas EU:s utrikesministrar i Stockholm för att diskutera framtida politiska projekt. Vi vill inte låta dem glömma frågan om Iran. Därför ska vi samlas i en tyst manifestation med budskapet att Ahmadinejad och Khamenei bör ställas inför rätta för sina brott mot mänskliga rättigheter. Vi samlas inte som iranier eller svenskar. Vi samlas som människor som vill använda vår yttrandefrihet till fördel för dem som har blivit bestulen sin.

Kom till Medborgarplatsen den 4:e september kl 16.00.

Obs! Ta inte med egna flaggor och plakat - vi fixar så att alla har likadana pappersplakat. På så sätt blir budskapet tydligt för alla som går förbi eller ser oss på bild.

Senare på kvällen kommer protester att äga rum bl a organiserat av Solidaritetsrörelsen för det iranska folkets kamp (Läs SR). De samlas 17.30 framför Grand Hotell där politikerna kommer att hålla till. Vi ber alla vänligen spara slagord och kampsånger tills dess, eftersom det på Medborgarplatsen är en tyst manifestation som bara varar i en timme. Vi samarbetar grupperna emellan, men vill ha en bredd på protesterna och har därför valt denna strategi den här gången.

Visa ditt stöd för mänskliga rättigheter och demokrati i Iran!
Kräv av EU att de agerar tydligare tar ställning mot diktaturen!
Kräv att Ahmadinejad och Khamenei ställs inför rätta för brott mot mänskliga rättigheter och de tusentals övergrepp som har ägt rum under deras tid vid makten!

Delta i tyst manifestation den 4:e september kl 16.00 på Medborgarplatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar