måndag 10 augusti 2009

Kreativ aktivism

Ett gäng i Stockholm kom på ett kreativt sätt att väcka allmänhetens uppmärksamhet i Iranfrågan: Sweden for human rights in Iran

6 kommentarer:

  1. Bra ide, sedan skall den genomföras överallt utan förvarning under lång tid så att "svenne banan" börjar diskutera händelsen vid frukostbordet.

    En metod som IKEA gjorde i Frankrike var lysande.

    Man köpte massor av reklamplats och lyckades hemlighålla det för massmedia. Sedan satt reklambyrån upp bilder med en ko på alla reklam platser och inväntade till massmedia började fråga varför det satt kor överallt. reklambyrån hänvisade bara till sin uppdragsgivare som var helt okänd och inga kopplinga fanns till IKEA. Det blev stor spekulation i tidningarna och massor av rykten. Sedan en dag så byttes alla skyltar ut och man bytte ko. Nu blev det ännu mer spekulation och folk kollade varje dag om skyltarna ändats. En dag byttes alla skyltar ut mot svenska flagan. Så till sist när alla undrat och spekulerat under lång tid och alla skyltar hade full uppmärksamhet byttes skyltarna ut och det stod IKEA.

    Framgångsrik kampanj må jag säga.

    SvaraRadera
  2. Hej vänner. jag skickade en mail på youtube till er. v.v. kontakta mig .
    www.zananeha.com

    SvaraRadera
  3. "WHERE IS MY VOTE?" har tjänat sitt syfte för att väcka uppmärksamhet, nu tror jag att det är dags att gå vidare och ändra på detta slagord. Enligt min personliga åsikt kan man inte fråga efter sin röst i ett val som man inte godkänner som ett val.

    Jag hoppas att se en massa lika danat skyltar med samma färg och samma typsnitt som det står "WHERE IS MY DEMOCRACY", "WHERE IS MY FREEDOM"
    , "WHERE IS MY PRIDE", "WHERE IS MY HOMELAND"

    Skriv något på en kvadratisk grön skyllt med vit text med detta typsnitt och fråga någon vad de tänker på när de ser skylten, jag tror att de allra flesta säger IRAN, vad tror ni?

    SvaraRadera
  4. Hur skall vi kunna få fler att träda fram och avge sitt vittnesmål på svenska. http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1891233&BroadcastDate=&IsBlock=

    SvaraRadera
  5. Är det inte dags att börja sälja knappar att sätta på rockslaget?
    Kanske gröna med orden "WHERE IS MY FREEDOM?".

    Samma färg och typsnitt som "WHERE IS MY VOTE?"

    Bäraren skall visa att han stödjer kampanjen och är säkert villig att betala några kronor.

    Själv väljer jag att beställa 4st direkt av er nu, och väntar på leverans :)

    SvaraRadera
  6. Till Sadako; tack för alla dina kommentarer. Jag vet inte om du bor i Malmö eller Stockholm eller någon annanstans, men så mycket idéer borde verkligen leta sig till ett forum där de kan förverkligas. I Stockholm finns det en tjej som säljer gröna band i samma stil som de rosa banden man sätter på kragen för att stödja bröstcancerforskning. Det är lite samma tanke som du var inne på. Fortsätt fundera och kom gärna med fler förslag, och kom ännu hellre med i något av de många nätverken som har bildats runtom i världen.

    Till Mashid; jag ska kolla och svara alldeles strax.

    Mvh
    /Baharan

    SvaraRadera