torsdag 13 augusti 2009

Malmöfestivalen + Free Iran = ?

Nu är det festival en hel vecka i Malmö stad.
Det kommer finnas flera tusentals att sälja t-shirts till ,eller bara kräva någon minut av uppmärksamhet från.
Vad kan vi som aktivt önskar demokrati i Iran göra på festivalen som gagnar Free Iran?
Ge så många förslag du kan!
Vi måste synas och höras!

7 kommentarer:

  1. Sälj tröjor, sälj märken.

    Möjligen kan ni ha någon typ av "Diplom" att sätta upp på de olika matställena (Ge oss 100 kr och visa att ni stödjer demokratin i Iran så sätter vi upp detta diplom)

    Leta upp ställen där ungdomar vistas, ta diskussionen och berätta om hur deras jämnåriga tvingas leva i Iran, fråga om de vill hjälpa sina jämnåriga i Iran.

    Gå till de olika musikställena och fråga banden om de kan tänka sig att spela en låt för demokratin i Iran. Det kostar inte bandet något att stå på scenen och säga "Vi vill spela följande låt för att....." Vilken låt de sedan väljer spelar ingen roll bara publiken hör att de nämner Iran och problemen där.

    Det är helt lagligt att dela ut informationsblad. Lämna dessa sedan till de som sitter och äter och pratar "Här får ni något att läsa till maten"

    mm mm

    Om jag själv ser någon information som någon har satt upp på ett matställe om Iran skall jag ställa frågor runt detta. Inte för att jag undrar utan för att de runt omkring skall höra frågeställningen. Det räcker att säga att man hört om det på TV och höra sig för om det kommit mer information. De i bodarna börjar kanske ställa sig själv den frågan.

    Om man lyckas få 0,001% av alla besökarna att fundera över Iran har man nått ganska många, räkna efter får ni se.

    SvaraRadera
  2. Hallå, någon här?

    Tro mig när jag säger att vissa saker bör ordnas för "Free Iran Swden":s överlevnad.

    Tänk tillbaka hur ni startade och se vilka resurs brister som då fanns. Jag tycker att ni skall förbereda er inför nästa kraftansamling och lägga resurser på lager att använda vid senare tillfälle.

    Jag som är en yttre betraktare av Iran har inte all information och behöver det inte heller för att kunna se vissa brister.

    En brist är att det inte finns en klar struktur inom Free Iran Sweden. Ni bör skapa någon typ av ledningsgrupp som vet hur den skall jobba vid behov. De bör finnas klara ansvarsområden för olika personer inom "FRIR".

    Om det hetter till i Iran kanske massmedia vill kontakta någon för att få en kommentar. Många gånger bryr sig inte massmedia om vad klockan är på dygnet då det finns en "dead line" innan tidningen går i tryck. Om de inte når FRIR vid ett sådant tillfälle vänder de sig till någon annan och FRIR har då missat chansen att få uttala sig.

    En annan sak är att det alltid i alla nätverk/organisationer behövs en ekonomi. Det är fel att börja bygga upp ekonomin i samma stund som pengarna behövs. Passa på att skaffa er en bra ekonomisk plattform nu när behovet är lågt för att sedan använda den ekonomiska resurser när behovet uppstår.

    Informera och skaffa "faddrar" som stödjer er med månatliga inbetalningar. Det är alltid lättare att betala 50 - 100 kr i månaden ett år än att betala 600 - 1 200 vid ett och samma tillfälle. Om ni för står fast i att enbart stödja demokratin och mänskliga rättigheter och avstår från partipolitik tror jag att många skulle vilja stödja kampen med en slant varje månad.

    Jag kan bli fadder, när den funktioner finns.

    Många företag med önskan om goda affärs förbindelser med Iran när demokrati har införts kan nog tänka sig att donera ett litet bidrag.

    SvaraRadera
  3. Fel "Jag som är en yttre betraktare av Iran har inte all information och behöver det inte heller för att kunna se vissa brister."

    Skall vara:
    "Jag som är en yttre betraktare av Free Iran Sweden har inte all information och behöver det inte heller för att kunna se vissa brister."

    SvaraRadera
  4. Detta mina vänner http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3353001.svd

    stärker min övertygelse att vi måste trycka ännu mer på Socialdemokraterna så att de i sin tur börjar agera mot Carl Bildt.

    Jag vet att han har stöd för sitt agerande från utrikesnämnden och där har socialdemokraterna flest ledamöter.

    SvaraRadera
  5. Hej Sadako,
    Du har många viktiga poänger och resonemang. Free Iran är ett nystartat nätverk, och vi har mycket att lära och många brister att åtgärda. Vi hoppas komma igång med detta under hösten och ser fram emot att utvecklas och samarbeta med olika grupper i kampen för demokrati i Iran. Vi tackar för dina synpunkter. /Baharan

    SvaraRadera
  6. Snart börjar de kriga i Sverige om våra röster.

    Varför finns inte utrikespolitiken med?
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5643270.ab

    Om vi skall kunna stödja folket i Iran måste utrikspolitken upp och diskuteras.

    Idag måste Iran upp på agendan därefter står Kina, Nordkorea mm i kö.

    Det finns mycket i svensk (EU) utrikes politik som kan användas som kritik mot Carl Bildt.

    Free Iran Sweden sitter inte i riksdagen och kan inte uttala sig i riksdagen. Sossarna är det största partiet och de kan uttala sig, men väljer att vara tysta och satsa på inrikes politiken i övertygelse att det ger flest röster. Har de rätt eller skall vi se till så att fredsälskarna är fler än pensionärer, barnfamiljer mm

    Jag vill naturligtvis inte ställa pensionärer och barnfamiljer mot fredsälskarna, men jag vill visa att vi är fler.

    Peka på roten till det som de tänker diskutera.
    Diktaturer/krig skapar flyktingar.

    Flyktingar i sin tur skapar.

    Integrationsproblem, arbetslöshet, mm.
    Ganska fult kanske, men det är en metod att få upp frågan på dagordningen.

    Många "problem" har sin upprinnelse i krig och elände, och varför inte använda det för att lyfta diskussionen.

    SvaraRadera
  7. Oriflame

    "I Iran, med stora skaror unga, modetörstiga och välutbildade arbetslösa, har bolaget på kort tid lockat till sig 20.000 säljare, eller "konsulenter" på Oriflamespråk.
    "
    http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3FMobious%3DY%26ArticleID%3D2009%255C08%255C13%255C348162%26SectionID%3DEttan%26menusection%3DStartsidan;Huvudnyheter

    Hjälp till att sprida till dina vänner i Iran att Oriflame tillverkas i ett land som gratulerar nuvarande presiden mm.

    Be alla vänner i Sverige att meddela detta till sina vänner i Iran.

    Det bör komma ett tryck från deras målgrupp i Iran vidare till EU:s orförandeland mm.

    Hitta även andra varor som tillverkas i Sverige och sprid informationen att de skall bojkotta alla Svenska varor.


    Gör allt som står i eran makt och rör runt i grytan.

    Drömmen är om folket i Iran bojkottar Svenska varor och Calla Balle får stå i Aktuellt och fösrsvara sitt (U.N.) beslut.

    Kanske det kan få Mona och andra att slänga sig in i debatten.

    SvaraRadera