tisdag 1 september 2009

Två fullspäckade helger...

Förra helgen var vi tusentals männsikor som deltog i mycket välorganiserade galor anordnade av Initiativ Iran i Stockholm, Free Iran i Malmö och Gemri i Göteborg.

Nu i helgen fortsätter aktiviteterna.
I Stockholm på fredag hålls en tyst manifestation kl 16.00 på Medborgarplatsen (Se nedan). Senare samma kväll hålls en manifestation framför Grand Hotell (Nybrokajen) för att påminna EU:s utrikesministrar om kampen för demokrati i Iran.
På lördag genomförs en intressant manifestation i regi av Green Democracy, där det långa, gröna tygstycket som vi undertecknade i protest mot Ahmadinejad i somras, kommer att löpa längs gatorna i centrala Stockholm.

Bortsett från detta fortsätter förstås den politiska kampen på vardagsnivå, genom diskussioner i fikarummen, genom folk som skriver låtar och andra som väljer att bära symboler för att visa sitt ställningstagande. Miljontals människor, var och en på sitt sätt, kämpar för mänskliga rättigheter, i Iran och i resten av världen. Låt oss lära av varandra och dela glädjen över varje litet steg framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar