tisdag 8 september 2009

SSU:s seminarium - ett nytt steg framåt

Fredagen den 4: e september anordnade SSU ett seminarium där de samlade representanter för den iranska oppositionen; kvinnorörelsen, studentrörelsen och den gröna rörelsen. Syftet var att stärka kampen för mänskliga rättigheter och föra upp frågan på den politiska agendan i EU.

– Den iranska regimen har förbjudit tidningar och hemsidor som protesterat mot valet, sparkat ut journalister, stoppat ansvariga utgivare, och attackerat studentbostäder. Staten säger att det bara är 20 personer som dödats men vi har upptäckt 360 gravar utan namn och identifierat 72 av de dödade. Arbetet med demokrati i Iran måste gå i hand i hand med arbetet för mänskliga rättigheter, sa Ahmad Batebi, människorättsaktivist, journalist och f.d. politisk fånge i Iran.

– Samtidigt som jag är väldigt glad att SSU har arrangerat det här mötet längtar jag efter att ungdomarna i Iran ska få samma möjligheter att organisera sig politiskt och protestera. Människor torteras och dödas i de iranska fängelserna. Europeiska politiker som pratar om mänskliga rättigheter i Iran måste också aktivt arbeta för att de efterföljs, sa Mehrangiz Kar, advokat, författare och vinnare av Ludovic-Trarieux priset för mänskliga rättigheter.


Läs hela artikeln på SSU:s hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar