onsdag 15 juli 2009

Förslag

Är det någon som har förslag på vad vi här i Malmö kan göra för att uppmärksamma Iran frågan...
Vad kan vi göra för att göra våra manifest och aktioner bättre???
Hur kan vi nå ut till alla politiker och medborgare???
Vad kan vi ha för slagord???
Vilka låtar vill vi sjunga ut om ???
Kom med förslag...
Tänk på att detta handla om ett lands rätt till frihet.

Free Iran

17 kommentarer:

  1. Hur kan vi nå ut till alla politiker och medborgare???
    Jag har lite funderingar på om det finns möjligheter att kontakta politiker med Iransk bakgrund, och höra sig för om deras åsikter i denna fråga. De bör ju kunna hjälpa till och berätta om sitt parti och deras åsikt.

    Sedan gäller det att tolka deras svar och använda det på ett förnuftigt och strategiskt sätt.

    Maryam Yazdanfar, Socialdemokrat
    Ardalan Shekarabi, Socialdemokrat
    Ali Esbati, Vänsterpartist
    Reza Khelili Dylami, Moderat
    Ardavan Khoshnood, Kristdemokrat

    Kämpa på!
    FREE IRAN!!

    SvaraRadera
  2. Vad sägs om att åka över sundet 25 juli och springa för ett fritt Iran?
    Malmö är ju inte listat på Global Action Day så varför inte hjälpa till att skapa en rejäl folksamling i byen istället?

    united4iran.org

    SvaraRadera
  3. Ja alla förslag är bra.
    Det jag skulle vilja att ni i "Free Iran Sweden" skall satsa på är att stärka er organisation och få fler som vill jobba så inte allt jobb ligger på några få.

    Ni kanske behöver vara en grupp på runt 20 personer så att ni kan bygga upp en struktur och få igång en bra organisation.

    SvaraRadera
  4. Demonstrationernas effekt är tyvärr ganska små, det är inte tillräckligt mycket tryck på politikerna samtidigt som de inte uppmärksammas tillräckligt i media. Det börjar luta lite åt slöseri med pengar och tid på det känner jag.

    Ett bra sätt att sätta press på de med makt är att t.ex. att tälta utanför ambassaden i köpenhamn, sthlm etc. Därför måste nätverket utökas från malmö till storstäderna där folket med makt sitter.

    OBS!! Skriv även under de här breven till Carl Bildt samt Fredrik Reinfeldt! VI behöver underskrifter så skicka vidare till vänner:

    www.gopetition.com/online/29310.html
    www.gopetition.com/online/29378.html

    SvaraRadera
  5. Till Damon vill jag säga.
    Du har fel.
    Fundera på om det inte är så att en liten grupp på runt 6 personers envetna demonstration på Hötorget i Stockholm vecka efter vecka 1965 växte och resulterade i att Sveriges stadsminister stod i svenska riksdagen och kallade USA för "satans mördare" och att dessa 6 personers kamp blev en massrörelse med flera hundra tusen människor.

    Free Iran Sweden skall inte ge upp utan fortsätta och kämpa.

    Det är definitivt inget slöseri, varken med pengar eller tid.

    Det gäller att ha tålamod och ork.

    Damon, kontakta Free Iran Sweden och fråga om du får hjälpa till i kampen, du behövs.

    SvaraRadera
  6. Hej
    Förslag till nästa manifestation är att bjuda in politikerna för att få deras stöd till folket i iran. Slagord ska vara detsamma som finns redan i iran. Skicka olika artiklar om vad som händer i iran till tidningarna. Bjuda in reporter till manifestation. Med manifestation kan man få folket uppmärksamhet annars kan man tex cykla tillsammans i stan med lika tshirt(free iran)och plakat som står på vad vi vill, balong med våra slagord på. Vi kan även bara stå på gatan i en timme med 100 meter avstånd från varandra med vår plakad i handen, det kan också få uppmärksamhet.

    SvaraRadera
  7. Hej
    Hoppas slagorden också är på svenska och att man inte önskar använda dödsstraff till sina motståndare. I Iran ropar regimen "Död åt Amerika" och folket svarar "Död åt Kina och Ryssland". Mitt förslag är att INTE ropar död åt någon, ty många svenskar är emot dödsstraff och gillar inte dubbelmoral.

    Det finns så många bättre slagord som används i Iran "Ryssland lämna mitt land".
    Man behöver inte ropa "Jag vill ha min röst tillbaka", det passar bättre med "Jag vill ha mitt hemland tillbaka".

    Fundera på det och sätt upp klara regler så att deltagarna i förväg vet vad reglerna är.

    För övrigt är det en bra strategi att det är kontinuitet på arrangemangen. Samma tid, samma plats och samma budskap. Tiden mellan arrangemangen kan man använda för att göra reklam för nästa arrangemang, flygblad, insändare, eller ringa runt till vänner och bekanta mm.

    Kämpa väl!!

    SvaraRadera
  8. Ett första steg är att synas på nätet. Just nu ser det ut som att ingenting planeras i Malmö. Är det så?

    Tycker annars att Mitra hade många spännande förslag. Det kan nog ge större uppmärksamhet om det finns en demonstrant i varenda hörn än en samlad manifestation. Munskydd med ett kryss på är också rätt effektfullt.

    Skulle det kunna vara en idé att delta i danskarnas manifestationer och få dem att delta i Malmös? För att samla fler alltså.

    SvaraRadera
  9. Ja att man förflyttar sig och stödjer varandra är en bra ide, men man skall inte avstå från att ha protester även i Malmö.

    Det gäller att ha igång protesterna.
    De som behöver tid att planera, behöver lite framförhållning.

    Jag tror många som kommer på en demonstration vill fortsätta protestera och dra med sig ännu mer till demonstrationen, men det förutsätter att det är kontinuitet så att alla vet lång tid i förväg när nästa manifestation är. Sedan tror jag att det är viktigt med bra musik.

    Satsa på ungdomen, det är där kraften och kunskapen finns.

    SvaraRadera
  10. Demonstrationerna måste fortsätta! Media skriver knappt någonting om vad som händer i Iran nu, medans man själv läser på greenbrief att det är protester i Iran dagligen och det är massa saker som händer! Folk i Sverige måste få veta att det inte är över ännu. De flesta tror säkert att "det har ordnat sig där borta" när de inte ser något i tidningen men i själva verket pågår det ju fortfarande.

    Protesterna måste fortsätta!
    /S

    SvaraRadera
  11. Just det, det måste fortsätta.

    Man måste inte bara skandera bort med regimen, man måste även ge svenska folket vetskap om varför.

    När det gäller Israel och Palestina så berättar man enskilda historier, som rör om i känslorna.

    Någon journalist bör på ett smidigt sätt intervjua Irans ambassadör i Sverige och fråga honom varför flickor våldtas före avrättning.

    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1246443842931&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull

    Sådant väcker lika mycket avsky som anfallet mot barnen i Gaza.

    Naturligtvis menar jag inte att vi skall ställa barnen i Gaza mot barnen i Iran, men jag tycker att vi kan likställa dom.

    SvaraRadera
  12. Vi behöver inte hjälpa till att starta en revolution i Iran, den har redan startat.

    Enligt många på ”twitter” och andra sociala plattformar finns det ingen möjlighet för regimen att trycka tillbaka revolutionen.

    Det kommer uppgifter om att regimens ledare och regimanhängare nu börjat flytta sina pengar från Iran, anledningen är att de förstått att spelet är över. Regimen försöker nu enbart vinna tid för att flyta ut sina familjer och vänner innan de själva lämnar landet.

    Vi utanför Iran bör lägga all kraft på att stödja folket på alla sätt och se till så att regimens ledare hamnar i internationella domstolar, när de snart lämnar landet. Det är även viktigt att säkra stulna pengar för ett återlämnande till Iranska folket.

    Kämpa väl!!

    SvaraRadera
  13. Jag såg
    ” Michael Jackson Dance Tribute - STOCKHOLM
    ” http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM

    Och jag tror inte det är förbjudet att sjunga på allmän plats eller på Malmös gator.

    Varför inte hoppa på olika bussar i Malmö och placera sig spritt i bussen, och på given signal bryta ut i en sång och att 2 kanske börjar dela ut flygblad. Man hinner sjunga en sång mellan 2 hållplatser och sedan är det bara att hoppa av och ta nästa buss.

    Eller varför inte göra upp att man träffas på någon plats och att ingen oinvigd vet om vad som skall ske. Man kan placera sig så att alla ser en offentlig klocka, så alla vet när man skall börja sjunga. Välj platser där det finns mycket folk och sjung bara 1 sång och dela ut flygblad. Skingras sedan och dyk upp på annan plats.

    Det dröjer nog inte länge innan massmedia börjar intressera sig.

    Kan radiotjänst, kan ni

    SvaraRadera
  14. Kom och lyssna på Mikael Wiehe
    Tisdag 21 juli kl 19.00 Pildammsteatern

    Glöm inte ha på er de värmande "Free Iran" tröjorna.

    Kom i tid så ni får bra platser och syns.

    Hoppas på massiv uppställning

    Mikael drar alltid mycket folk med åsikter i linje med era åsikter.

    Passa på att sälja era tröjor innan spelningen, "Värmande tröjor till de som fryser"

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Det finns många förslag på vad som kan göras föra att visa sitt stöd. De viktigaste dagarna är... torsdag och lördag.
    En idée som jag har sugit på under veckan är en fordonsmanifest, Glida genom malmös gator med Bil/cykel/ Mc ja vad som helst ett fordon helt enkelt.... Blinkande ljus och musik från samma skiva kanske...
    det tar lite för lång tid att koordinera så kanske i framtiden..
    Nu i veckan har vi tillfället att koordinera något enklare.
    Tända origami båtar som flyter på Malmös kanal eller skicka Ballonger med krav och kinesiska varmluftsdrakar med namnen på frihets berövade fångar.... Vi tar med oss våran vänner och de som bryr sig...
    @ Damon. För de som har petitionsförslag så är mitt förslag att ni själva tar med er dem och får dem underskrivna.... Tycker personligen att de som du har angett som förslag är bra... Hörde från en dam i Jönkping att de skrev på det under samma 30 tir manifestet.
    @ Sadako. Helt klart att man ska gå på en Mikael Wiehe konsert på tisdag... jag skulle rekommendera att alla freds älskare går dit och lyssnar på hans texter. Jag ska dit iaf.

    Det händer mycket gott folk.....

    /K

    SvaraRadera
  17. De låter bra Kyan.
    Det finns 2 viktiga punkter

    1) Dra uppmärksamhet till dig.
    2) Informera när du fått uppmärksamhet.

    Jag tycker det är viktigt att ni först drar uppmärksamhet till era aktioner oavsett vad ni gör. Jag som är insatt försöker aktivt ta reda på vad som skall hända och har lite svårt att hitta information.

    Hur är det då för den som inte ens vet att ni finns och som då inte letar.

    SvaraRadera